Hoeve Montigny bij Giethoorn

Omgeving

De omgeving van Giethoorn wordt gekenmerkt door waterrijke natuurgebieden, pittoreske dorpen en uitgestrekte weilanden. Een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Contact

Fietspaden en water

De omgeving van Giethoorn is ideaal om per fiets te verkennen, met talloze fietspaden en fietsroutes die langs de mooiste plekken van het gebied leiden. Denk aan de Zuiderzeeroute, Kop van Overijssel-route en natuurlijk de vele fietspaden door het waterrijke landschap.

Veel natuur om Giethoorn

De natuur rondom Giethoorn is adembenemend mooi. Het gebied staat bekend om zijn waterrijke landschap, met talloze kanalen, sloten en meren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Giethoorn ook wel bekendstaat als het ‘Venetië van het Noorden’.

Weiden, rietlanden, moerassen en bossen

Naast water is er in de omgeving ook veel groen te vinden. Zo zijn er uitgestrekte weilanden en prachtige natuurgebieden zoals De Wieden en De Weerribben. Deze gebieden zijn gevuld met rietlanden, moerassen en bossen, en zijn de thuisbasis van vele planten- en diersoorten.

In De Wieden vind je bijvoorbeeld zeldzame planten zoals de moerashertshooi en de wateraardbei. Ook leven er vele dieren, waaronder de otter, de zeearend en de purperreiger.

Laagveenmoeras

De Weerribben is het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa en herbergt een bijzonder ecosysteem. Hier vind je bijvoorbeeld de veenmosorchis en de zeldzame spindotterbloem. Ook leven er vele vogels, waaronder de grote karekiet en de roerdomp.

Kortom, de natuur rondom Giethoorn is rijk en divers, met water, groen en vele bijzondere planten- en diersoorten. Het is een ideale omgeving om te ontspannen en te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Varen door Giethoorn

Het varen met fluisterbootjes door de grachten van Giethoorn is een populaire activiteit. Geruisloos glijd je door het water en ontdek je de pittoreske huizen en bruggetjes van het dorp.

Het Drents-Friese Wold

Het Drents-Friese Wold is een prachtig natuurgebied niet ver hier vandan, met uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen.

Varen

Het ontspannen varen met een fluisterboot in Giethoorn is een heerlijke ervaring. Geruisloos glijd je door de waterwegen, genietend van de rustgevende omgeving en het kabbelende water.

Gezonde sloten

Een gezonde sloot herbergt talloze planten- en diersoorten, zoals kikkers, libellen, waterplanten, kroos, mossen, watervlooien, en schaatsenrijders.

Genieten van de ondergaande zon

De ondergaande zon boven de weiden bij Giethoorn zorgt voor een schilderachtig tafereel, met de lucht die langzaam oranje, rood en paars kleurt.

Recreëren in Giethoorn

Wat kun je doen
in deze mooie omgeving

Rondvaart

Een rondvaart maken door de grachten en waterwegen van Giethoorn.

Wandelen

Een wandeling maken door de prachtige natuur rondom Giethoorn, bijvoorbeeld in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Fietsen

Een fietstocht maken langs de vele fietspaden en fietsroutes in de omgeving van Giethoorn.

Producten en ambachten

Genieten van lokale producten en ambachten in een van de vele winkels en boerderijen

Watersport

Watersporten beoefenen zoals kanoën, suppen of zeilen.

't Olde Maat Uus

’t Olde Maat Uus is een historisch museum in Giethoorn dat de geschiedenis van het dorp laat zien.

Veel mogelijkheden

Leuk om te doen

Tafeltennis

Tafeltennis op de camping is een leuke manier om te ontspannen. 

Boerderij

Op de boerderij is van alles te doen! Vraag gerust eens of je mee mag helpen met voeren of koeien melken.

Fietsen huren

Fietsen in de prachtige omgeving. Op eigen tempo ontdekken en genieten van het landschap en de pittoreske dorpjes.

Routes

Er zijn diverse routes verkrijgbaar voor zowel fiets- als autoritten in de omgeving van Giethoorn, langs de mooiste plekjes van de regio.

× Hoe kan ik je helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday